Hoe het begon

Zolang ik mij kan herinneren, heb ik iets met woorden gehad. Al vanaf jonge leeftijd zat ik graag met mijn neus in de boeken. Gefascineerd door alle fantasieverhalen en vreemde werelden. Op latere leeftijd werd lezen voor mij een manier om even weg te zijn van mijn leventje en mezelf te verliezen in een andere wereld. Als ik op vakantie was, kon je mij vinden aan de rand van het zwembad met een boek in mijn handen. En dit is, tot op de dag van vandaag, nog steeds mijn ultieme manier van relaxen.

Schrijven als coping mechanisme

Vanaf een jaar of acht ging ik zelf woorden op papier zetten. Van verhalen voor schoolopdrachten tot kleine gedichtjes over mijn leven. Ik schreef over dingen die ik zag en dingen die ik deed. Het schrijven van woorden ging mij gemakkelijk af, maar ik heb altijd moeite gehad om mijn gedachten en gevoelens uit te spreken. Ik verzweeg en negeerde mijn gevoelens en kwam daardoor in de knoop met mezelf. Door een psycholoog kreeg ik de tip om te gaan schrijven. Alles wat ik moeilijk vond om te vertellen, moest ik op papier zetten. En dit ging ik doen. Vanaf dat moment is schrijven mijn grootste comfort en coping mechanisme geworden. Alles wat ik niet durf uit te spreken, schrijf ik op. Dit helpt mij om mijn gedachten en gevoelens beter te begrijpen en om de rust in mijn hoofd terug te krijgen. Als mijn hoofd vol zit, dan pak ik mijn telefoon en stromen mijn gedachten door mijn vingers in het scherm. Mijn engste gedachten en diepste emoties zijn dan ook te vinden in mijn notities.

Mijn gedichten aan de buitenwereld laten zien

Het schrijven van gedichten heeft mij ook geholpen om beter te communiceren met mijn buitenwereld. Als ik iets niet durf uit te spreken, dan kan ik ze een gedicht laten lezen. Door schrijven, begrijp ik niet alleen mezelf beter, maar het helpt ook mijn omgeving om mij beter te begrijpen. Via Sparkies wil ik mijn gedichten meer gaan delen met de wereld. Onzekerheid, boosheid, verdriet, verlies en mentale gezondheid zijn thema’s waar iedereen mee te maken heeft in zijn leven. Ik wil door middel van mijn gedichten, mensen erkenning geven en laten weten dat ze niet alleen zijn in hun gedachten en gevoel. Maar op welke manier ik mijn gedichten wil delen, daar ben ik nog niet precies over uit. Heb je ideeën of suggesties? Laat het dan zeker weten in de opmerking onder deze blog!

Ben je al nieuwsgierig geworden naar mijn gedichten? Kijk dan eens bij de muurdecoraties. Hier zijn verschillende art prints te vinden met gedichten, die geschreven zijn door mij.

Liefs,
Daphne

writing

Menu